Участие в Балканския Едноваслуларен конгрес в София

Представители на Реимекс Фарма присъстваха на Бълканския Едноваслуларен конгрес в София!

Водещи лекари от 5 контитента се събраха в София на Балкански ендоваскуларен конгрес, за да представят новите тенденции в безкръвното лечение на сърдечно-съдови заболявания

Тази година основен акцент са най-актуалните практики в модерното лечение на инсулт и съдово-мозъчна патология. Друг голям акцент е модерното лечение на сложна аортна патология – аневризми и дисекации. В допълнение особено внимание бе обърнато и на ендоваскуларното лечение на хронична обструктивна белодробна хипертония.

В рамките на международния форум се провеждат панелни дискусии с над 20 чуждестранни лектори, практически семинари с тренажори за обучения и постерна сесия с награди. Представени са над 9 клинични случая с едноваскуларно лечение на широка палитра от съдова патология. Те се излъчват с жива връзка от 2 университетски столични болници.

Научната среща се организира от Българското дружество по ендоваскуларна терапия със съпредседатели проф. Иво Петров, проф. Васил Червенков и доц. Васил Велчев.

Конгресът е една от най-големите и значими образователни медицински конференции в региона с изключителен международен отзвук и важност.