„Реимекс Фарма“стана официален партньор на VI Педиатрична среща „С грижа за децата”

„Реимекс Фарма“ стана официален партньор и златен спонсор на специализираното здравно събитие в областта на детското здравеопазване и се нареди сред водещите фармацевтични компании, подкрепили събитието.

В периода 28 септември – 1 октомври 2023 г. в Несебър се проведе VI Педиатрична среща „С грижа за децата”. Организатори бяха фондация „Знанието дарява живот“, съвместно с Катедра по педиатрия на МУ – София и с подкрепата на Българската Педиатрична Асоциация.

За шеста поредна година събитието привлече голям обществен интерес, като събра над 400 специалиста от различни области на педиатрията и 60 лектори с доказана експертиза в областта на детското здравеопазване. Председатели на Научния комитет на VI Педиатрична среща „С грижа за децата” бяха в състав Проф. Иван Литвиненко и Проф. Даниела Авджиева-Тзавелла.

През годините VI Педиатрична среща „С грижа за децата” се утвърди като средище на висококвалифицирани, водещи специалисти в различни области на детското здравеопазване. Програмата включваше научни сесии, симпозиуми и представяне на клинични случаи в направления: интензивна терапия, кардиология, пулмология, скриниг, неонатология, гастроентрология оториноларингология, пулмология и ревматология.

Лекторите, част от научната тридневна програма, бяха авторитетни медицински специалисти с дългогодишен опит в областта на педиатрията. Част от тях бяха Д-р Геновева Тачева – Заместник – директор „Лечебна дейност“ в СБАЛ по детски болести “Проф. Иван Митев“ и д-р Петър Чипев – Ръководител на Работната група „Нарушения на дишането по време на сън” на Фондация “InSpiro”. Те представиха научна информация на тема „Диагностика на нарколепсията при деца“ и „Терапевтични възможности в лечението на децата с нарколепсия“ и представиха част от продуктовата гама, която предлага „Реимекс Фарма“, свързана с лечението на това заболяване.

Терапия за рядкото генетично заболяване булозна епидермолиза – дистрофична и гранична, беше представена от Д-р Косара Дреновска – завеждащ, направление по автоимунни и булозни заболявания в УМБАЛ „Александровска”. Д-р Дреновска презентира научна информация за болестта и представи пред широката аудиторията продукти на „Реимекс Фарма“, които са подходящи за лечението.

На събитието „Реимекс Фарма“ беше представена от Янко Попстоилов – Управител, Гергана Костадинова – Търговски директор и Станислава Прокопиева – Магистър фармацевт. Представителите на „Реимекс Фарма“ проведоха работни двустранни срещи с утвърдени медицински специалисти, пред които представиха дейността на компанията и нейните лекарствени продукти и медицински изделия.