Днес 28.02.2022 отбелязваме световен ден на "Редките Болести"

504

Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите и техните семейства.
У нас над 350 000 са хората с редки заболявания.

За рядко заболяване се счита всяко , което засяга по- малко от 1: 2000 граждани. Повечето от тях са генетични и присъстват през целия живот на човека , дори и ако симптомите не се появят веднага след раждането. Всички те се характеризират с голямо разнообразие от симптоми и признаци , и най- вече с това, че повечето случаи остават дълго време скрити.

За съжаление само за малка част от тях има лечение. За около 5% от над 8000 заболявания. Световната статистика сочи , че в световен план над 40% от пациентите с рядко заболяване са не диагностицирани.

Водени от желанието да бъдем рамо до рамо в борбата за пълноценен живот на нашите пациент и популяризирането на новите диагностични и терапевтични възможности на съвременната медицина и, ние от Реимекс Фарма стартираме информационна кампания за профилактика на редките чернодробни заболявания.

Тя има за цел да информира обществото за редките болести, като отговори на най-често задаваните въпроси и разкаже за лечението на засегнатите от тях. Проблемите на пациентите с редки болести са свързани както с липсата на точна диагноза или късното й поставяне, така и с липсата на достатъчно информация за самото заболяване.

Прочетете повече за Reimex Pharma

Reimex Pharma - официален партньор на Форума „Медицинският туризъм – Възможни решения в България“

Reimex Pharma стана официален партньор на Форума „Медицинският туризъм – Възможни решения в България“.

Златен Спонсор На „Генетика В Клиничната Практика“

Компания „Реимекс Фарма“ за поредна – трета година стана златен спонсор на една от най-значимите конференции, фокусирани върху научните открития.

Официален партньор на Педиатрична среща „С грижа за децата”

„Реимекс Фарма“ стана официален партньор и златен спонсор на специализираното здравно събитие в областта на детското здравеопазване и се нареди

„Реимекс Фарма“ уважи 10-годишния юбилей на „Такеда“

На 17.10.2023 г. биофармацевтичната компания „Такеда“ отпразнува своя 10 – годишен юбилей в широк кръг със своите дългогодишни партньори.

Днес 28.02.2022 отбелязваме световен ден на "Редките Болести"

Главната цел на инициативата е да се повиши осведомеността сред широката публика относно редките болести и тяхното влияние върху пациентите.

Участие В Балканския Едноваслуларен Конгрес В София

Представители на Реимекс Фарма присъстваха на Бълканския Едноваслуларен конгрес в София! Водещи лекари от 5 контитента се събраха в София.

Първа научна конференция "Генетика в клиничната практика"

В периода 28.10.2021- 31.10.2021 г. в град Хисаря се проведе Първата научна конференция “ Генетика в клиничната практика”.Целта на конференцията.